Dirigent

Christianne Neven

Opgegroeid in een familie waar zingen hoog in het vaandel stond, zong Christianne Neven (Meerssen 1972) vanaf haar 7de in het lokale kinderkoor, dat op haar 14de verruild werd voor het gemengd Kerkelijk zangkoor en het schoolkoor: de Stella Maris showgroep.
Toen ze 17 was, nam ze haar eerste koor als dirigent onder haar hoede.
In 1998 studeerde ze af aan het conservatorium Maastricht. Zij behaalde daar haar diploma Docent Muziek met specialisatie zang en haar bachelor Koordirectie met specialisatie kerkmuziek.
Daarna studeerde zij zang lichte muziek, interpretatie bij Gé Titulaer. Ze heeft zich een aantal jaren verdiept in Complete Vocal Technique bij Inge Rambags en Gwen van Genderen.
Naast haar werk als dirigente en vocal coach bij uiteenlopende doelgroepen was zij van 1998 tot 2022 werkzaam bij Kumulus kunstencentrum, als docent (kinder)koorzang, docent musicalzang en theoriedocent.

Sinds maart 2018 staat Forever Young Parkstad onder haar leiding en leert ze de leden o.a. hoe ze hun zangstem het beste kunnen gebruiken en een goede performance kunnen neerzetten in het rockgenre. In haar werk streeft ze ernaar om mensen met enthousiasme te motiveren om hun eigen kunnen te verkennen en zich zo overtuigend te laten zien en horen.

Scroll naar boven