Opgegroeid in een familie waar zingen hoog in het vaandel stond zong Christianne Neven (Meerssen 1972) vanaf haar 7e in het lokale kinderkoor dat op haar 14e verruild werd voor het gemengd kerkelijk zangkoor en het schoolkoor; de Stella Maris showgroup.

Toen ze 17 was nam ze haar eerste koor als dirigent onder de hoede.

In 1998 studeerde ze af aan het conservatorium Maastricht. Zij behaalde daar haar diploma Docent muziek met specialisatie zang en haar bachelor Koordirectie met specialisatie kerkmuziek. Daarna studeerde zij zang lichte muziek, interpretatie bij Gé Titulaer en volgt momenteel workshops Complete Vocal Technique bij Inge Rambags.

Naast haar werk als dirigente en vocal coach bij uiteenlopende koren en doelgroepen is zij sinds 1998 werkzaam bij Kumulus kunstencentrum, als docent (kinder)koorzang, docent musicalzang en theoriedocent.

Sinds maart 2018 staat Forever Young onder haar leiding en leert ze de leden o.a. hoe ze hun zangstem het beste kunnen gebruiken en een goede performance kunnen neerzetten in het rock-genre. In haar werk streeft zij ernaar om mensen met enthousiasme te motiveren om hun eigen kunnen te verkennen en zich zo overtuigend te laten zien en horen.