Menu Sluiten

Verhalen / bijdragen van onze leden

8 maart 2018 vond onze eerste officiële repetitie plaats. Hier kunt u lezen hoe de repetities tot nu toe door een aantal leden zijn ervaren!

Elzeline

Ik was ergens in Februari blij verrast toen ik de oproep van Sieglinde in de Limburger las. Gelijk heb ik een reactie gemaild maar door de grote toeloop moest ik even wachten. Uiteindelijk ben ik begin April erbij gekomen en ik vind het erg leuk.

Alles is goed georganiseerd (waarvoor mijn complimenten) en natuurlijk ….. de zeer begaafde Christianne… maakt dat ons koor groeit en leert ons ook veel bij op muzikaal gebied. We moeten elkaar nog wat beter leren kennen, maar dat heeft tijd nodig.

Wat ik verwacht weet ik niet precies, gewoon zingen in een fijne sfeer, en een betere beheersing van mijn stem en natuurlijk een fijn koor waar een Super Geluid uit komt!

Florent

Ik was al jaren bezig om bij een koor te gaan maar het kwam er niet van. Nu ik gepensioneerd ben heb ik gekeken voor een koor met leeftijdsgenoten en toen kwam Forever Young.  Wat me het beste bevalt is de sfeer, de goede dirigent en de leuke muziek keuze.

Ria

De reden waarom ik bij het rockkoor ben gegaan is, dat ik het voor onze leeftijd goed en een uitdaging vind om iets heel nieuws te beginnen.
Zingen vind ik heel leuk, iedereen lacht en is vrolijk.

Hub

Rock muziek vind ik leuk. Sociale contacten vind ik belangrijk.
Het meeste bevalt me de sfeer en het zingen.

Friedy

Hoe ik van ons koor wist? Vorig jaar september dacht ik is het koor uit Venlo in de Caumerbron geweest en heeft daar een uitvoering gegeven. Dat vond ik zo geweldig, al die ouderen die met zoveel enthousiasme daar stonden te zingen! In de pauze heeft Sieglinde gezegd dat ze ook in Heerlen een koor wilde oprichten. Ze vroeg of er mensen waren die dat wel zagen zitten of er belangstelling voor was. Er lagen inschrijfformulieren klaar en als je belangstelling had kon je je inschrijven.
Nou, dat heb ik meteen gedaan. Ik dacht kijk maar wat ervan komt, misschien ook niets, dan heb ik pech. Toen was er een inloopmiddag, tot mijn verbazing was het zo druk, ik wist niet wat ik zag. Toen werd er gevraagd welke dag het beste uitkwam, woensdag of donderdag? Tot mijn vreugde werd het donderdag. Blij want anders had ik niet mee kunnen doen.
Dan de eerste repetitie. Meteen flink er tegenaan, heel leuk maar dacht wel oei oei als ik dat maar kan. Maar het gaat steeds beter en het wordt steeds leuker vind ik.
Als ik nu terugkijk en zie hoeveel we al geleerd hebben in die korte tijd, geweldig! En wat ook heel belangrijk is, dat er gelachen kan worden.
Nu de eerste opname. Ben heel benieuwd. Klinkt wel goed denk ik.
Waar we over een jaar zijn nou dan zou ik zeggen, dat alles wat we nu hebben geleerd dat we dan als de beste zingen. En wie weet wat er nog allemaal bijkomt, het is zo leuk dat er altijd weer andere liedjes bijkomen die ik helemaal niet ken. Maar anderen zingen ze zo, dus ik hoop nog heel wat jaren te kunnen meezingen en te leren.
Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren gelukkig. Ik hoop nog een fijne tijd te hebben met ons Forever Young koor.

Mat

Toen ik de advertentie las voor de oprichting van het koor, viel mij op, dat men er vanuit ging, dat er een repertoire – samenstelling zou komen met rock – nummers. Aangezien ik in het verleden enige malen deel uit heb gemaakt van kerk – en jeugdkoren werd ik enthousiast om weer eens te kunnen zingen en in een groep van gelijkgestemden opgenomen te kunnen worden.
Zingen geeft mij altijd een blij gevoel.

Na een aantal repetities constateer ik, dat alles aan mijn verwachtingen voldoet:

· Leuke sfeer, mede door een vrolijke dirigente
· Er wordt het een en ander van je verwacht. Het is geen ‘kattepis’, het repertoire vergt veel inzet
· Het is iedere donderdag fijn om te komen zingen

Leny

Elke dag lees ik uitgebreid de krant tijdens mijn ontbijt. Zo zag ik dus op een dag een stukje staan over een nieuw op te richten koor voor 65 plussers. Stukje uitgescheurd en in de agenda geplakt. Op 17 januari 2018 was er inloopochtend tussen 10 en 12 uur.


Die bewuste dag was ik om 11 uur in de Caumerbron. Er hadden meer mensen het stukje gelezen want het was er aardig vol en de meeste mensen waren al vanaf 10 uur aanwezig.Van hen hoorde ik dat in het eerste uur al info gegeven was over het op te richten koor en wat de muziekinrichting was. In het tweede uur heb ik meegezongen. Ik heb mij toen ingeschreven en gedacht, afmelden kan nog altijd. Rockmuziek was nou niet direct mijn favoriete muziek.


Startdatum was 8 Maart 2018. Eigenlijk was ik die dag verhinderd maar met een beetje planning lukte het om toch aanwezig te zijn.Ik ben blij dat ik heb doorgezet want ik begin het steeds leuker te vinden nu ik de teksten van de liedjes ken. Het fijne is dat we met z’n allen proberen een goed koor te worden en de dirigente spreekt ons steeds goedkeurend toe. Een optreden in de Arena lijkt me nog een stap te ver maar over een jaartje (of twee) moet te toch lukken om ergens op een klein podium te staan.

Sjef

Ik werd letterlijk ‘meegesleurd’ naar de introductieochtend en daar merkte ik meteen hoe groot het animo was om dit van de grond te krijgen. De toen erg grote groep stond te springen om te gaan zingen en dat maakte mij ook warm om weer eens mijn zang talenten te gaan ontplooien.

Door ziekte moest ik de eerste maanden missen maar er bleef contact en toen ik weer eens een kijkje ging nemen was er nog steeds een stralende groep mensen die dolenthousiast stonden te zingen. Dat gaf voor mij de doorslag.

Het is een heerlijke groep mensen die samen ontzettend plezier hebben in het zingen en een spontane dirigente die er alles aan doet om ons op onze ‘oude dag’ dit nog (en zeker niet onverdienstelijk) probeert te laten doen.